fbpx

Dalibor Jevtić sa italijanskim ambasadorom o bezbednosnoj situaciji

Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, razgovarao je danas sa ambasadorom Italije na Kosovu, Nikolom Orlandom

Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, razgovarao je danas sa ambasadorom Italije na Kosovu, Nikolom Orlandom o učestalim incidentima u povratničkim sredinama na Kosovu.

Na sastanku je konstantovano da je u pozadini napada na povratnike u izvesnom broju slučajeva sticanje imovinske koristi, piše u saopštenju Informativne službe Ministarstva za zajednice i povratak i dodaje da se sve institucije na Kosovu moraju više angažovati u pogledu obezbeđivanja sigurnog okruženja za nevećinske zajednice.

„U momentima kada su napadi na Srbe povratnike i njihovu imovinu intenzivirani, neophodno je da i naši međunarodni partneri oštro reaguju na svaki pokušaj destabilizacije prilika i kršenja prava nevećinskih zajednica“, istakao je, između ostalog, ministar Jevtić.

Ovo je prvi zvanični susret ministra Jevtića i ambasadora Orlanda, koji je nedavno stupio na dužnost.

Zabrinut zbog situacije u povratničkim sredinama i serije napada na Srbe na Kosovu, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić se u poslednja dva dana sastao sa ambasadorom OEBS-a na Kosovu Janom Bratuom i komandantom KFOR-a generalom, Mikeleom Risijem kao i sa v.d. ministrom unutrašnjih poslova, Dželjaljom Svečljom, zaključuje se u saopštenju.

A.M.
%d bloggers like this: