Ромским породицама подељени пакети помоћи

Ромским породицама у Грачаници, данас су подељени пакети са основним животним намирницама и хигијенским средствима, а са породицама је разговарао и председник Општине Грачаница Срђан Поповић који им је обећао улагања у инфраструктуру, саопштено је из Информативне службе Општине Грачаница.

Помоћ су добиле све породице у ромском насељу, а укупно је подељено 165 пакета хране и хигијенских средстава, који су обезбеђени у сарадњи са Данским саветом за избеглице, Хелп-ом и Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу.

Представници Рома захвалили су се локалној самоуправи и председнику Поповићу на помоћи и подршци у условима пандемије коронавируса.

„Захваљујемо се на данашњој помоћи, хвала на обећању да ће решити проблем гробља, средити улице и на сталној бризи за ромску заједницу“, казао је Сафет Рагипи.

„Општина је успела да обзебеди помоћ у виду пакета са животним намерницама за све ромске породице на нашој териотрији. Пре два дана сам имао састанак са представницима Рома, на којем смо разговарали о проблемима са којима се суочава ова заједница и већ данас крећемо са њиховим решавањем. Успели смо да обезбедимо парецелу за гробље које ћемо и оградити. Данас смо обишли улице које је потребно асфалтирати, а покушаћемо да регулишемо и канализацију. Општина има добру сарадњу са ромском заједницом и све проблеме решавамо заједно“, истакао је председник Општине Грачаница, Срђан Поповић.

Пакете са основним животним намерницама и хигијенским средствима биће подељена и осталим ромским породицама у општини Грачаница.

Општина Грачаница је до сада поделила преко 800 пакета и неколико тона брашна помоћи социјално угроженим породицама, закључује се у саопштењу.

А.М.