fbpx

Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Romskim porodicama u Gračanici, danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima,

Romskim porodicama u Gračanici, danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, a sa porodicama je razgovarao i predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović koji im je obećao ulaganja u infrastrukturu, saopšteno je iz Informativne službe Opštine Gračanica.

Pomoć su dobile sve porodice u romskom naselju, a ukupno je podeljeno 165 paketa hrane i higijenskih sredstava, koji su obezbeđeni u saradnji sa Danskim savetom za izbeglice, Help-om i Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju.

Predstavnici Roma zahvalili su se lokalnoj samoupravi i predsedniku Popoviću na pomoći i podršci u uslovima pandemije koronavirusa.

„Zahvaljujemo se na današnjoj pomoći, hvala na obećanju da će rešiti problem groblja, srediti ulice i na stalnoj brizi za romsku zajednicu“, kazao je Safet Ragipi.

„Opština je uspela da obzebedi pomoć u vidu paketa sa životnim namernicama za sve romske porodice na našoj teriotriji. Pre dva dana sam imao sastanak sa predstavnicima Roma, na kojem smo razgovarali o problemima sa kojima se suočava ova zajednica i već danas krećemo sa njihovim rešavanjem. Uspeli smo da obezbedimo parecelu za groblje koje ćemo i ograditi. Danas smo obišli ulice koje je potrebno asfaltirati, a pokušaćemo da regulišemo i kanalizaciju. Opština ima dobru saradnju sa romskom zajednicom i sve probleme rešavamo zajedno“, istakao je predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović.

Pakete sa osnovnim životnim namernicama i higijenskim sredstvima biće podeljena i ostalim romskim porodicama u opštini Gračanica.

Opština Gračanica je do sada podelila preko 800 paketa i nekoliko tona brašna pomoći socijalno ugroženim porodicama, zaključuje se u saopštenju.

A.M.
%d bloggers like this: