Пребројани гласови из Метохије, СНС победио свуда осим у Гораждевцу, туча у Рашки

Фото: Радио Гораждевац

Рано јутрос пребројани су гласови са шест бирачких места из Гораждевца на којима су право гласа на републичким изборима имали становници Метохије, пише Радио Гораждевац.

У свим општинама победу је однела Српска напредна странка, али је на бирачком месту број 4 , на коме су гласали житељи Гораждевца, убедљиво победила Социјалистичка партија Србије. На том бирачком месту СПС је добио 117 а СНС 62 гласа. На бирачком месту број 5, где су поред становника општине Пећ гласали и становници општине Србица, СНС је добила подршку 338 грађана, док је СПС добио 243 гласа у обе општине.

На бирачком месту број 1 Исток, Српска напредна странка добила је 196 а Социјалистичка партија Србије 29 гласова. Слично је и на другом бирачком месту за ову општину где је СНС добио 32 а СПС 4 гласа.

У општини Клина на бирачком месту број 3 Српска напредна странка добила је 143 а Социјалистичка партија србије 14 гласова.

Прикупљање гласова за Републичке изборе у Србији на шест бирачких места у Гораждевцу, синоћ је завршено у 20:15 сати. На свим бирачким местима гласало је 1.495 бирача од укупно 4.488 уписаних, што је у процентима 33,31%.

Гласачка места била су отворена петнаест минута дуже због каснијег отварања бирачких места.

Туча у Рашки

Како пише Радио Гораждевац, сукоб који је био приметан током целог изборног дана у Гораждевцу и борбе за „сигурне гласове“, између начелника Пећког управног округа, Мила Стевановића (СНС) и председника Привременог органа општине Пећ, Милоша Димитријевића (СПС) завршио се тучом испред центра за бројање у Рашки.

Након гурања и размене неколико удараца Стевановић је Димитријевића погодио флашом, сазнаје Радио Гораждевац.

О овом инциденту у Рашки није обавештена полиција.

Извор: КоССев/Радио Гораждевац