fbpx

Avdulah Hoti: OVK ponos naše države, dijalog nema alternativu

Авдулах Хоти, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Авдулах Хоти, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн


Dok javnost sa nestrpljenjem očekuje obraćanje javnosti kosovskog predsednika Hašima Tačija i njegovu eventualnu ostavku zbog podizanje optužnice

Dok javnost sa nestrpljenjem očekuje obraćanje javnosti kosovskog predsednika Hašima Tačija i njegovu eventualnu ostavku zbog podizanje optužnice za ratne zločine, novinarima se po povratku iz Brisela obratio kosovski premijer Avdulah Hoti, naglasivši da niko nije kriv dok se to ne dokaže. Hoti je takođe rekao da je borba takozvane Oslobodilačke vojske Kosova najsvetliji deo, kako je rekao, stvaranja kosovske nezavisnosti. Po Hotijevim rečima, dijalog sa Beogradom će se ubrzo nastaviti u okvirima kosovskoh ustava.

„I dalje smo posvećeni dijalogu, jer dijalog nema alternativu. To smo pokazali i u Briselu. U interesu Kosova je da se ovaj proces što pre okonča. Naš Ustav je jasan i određuje ko vodi dijalog i koji su njegovi okviri. Odložili smo posetu Vašingtonu i zajedno sa američkim izaslanikom za dijalog Ričardom Grenelom, dogovorićemo novi datum. Sada se pripremamo za samit u Parizu i zahvalni smo predsedniku Makronu i kancelarki Merkel na interesovanju za postizanje sporazuma između dve zemlje“, rekao je između ostalog Hoti.

A.Ć.
%d bloggers like this: