Мештани Сушице и Бадовца блокирали пут, протестујући због недостатка воде

Општина Грачаница се, што због ниског водостаја Грачаничког језера, што због немарности фирме “Регионални водовод у Приштини”, често суочава са несташицом воде. Због тога што већ 11 дана немају воду, данас су протестовали мештани два села, Новог Бадовца и Сушице, најавивши за сутра поново блокаду пута, уколико се проблем не реши одмах.

“Овај народ није овде због весеља и радости због Видовдана, већ због муке. Већ 11 дана нисмо имали ни кап воде у нашем насељу. Око 80 кућа са малом децомданима нема воду, а због тренутне ситуације са коронавирусом, то је неиздржљиво да будемо без воде. Данашњи протест је упућен против одговорних, пре свега против Регионалне водоводне компаније, чији радници не раде свој посао, или раде на уштрб овог насеља. Од општине Грачница тражимо да нам помогне у преговорима са Регионалном водоводном компанијом, да добијемо воду“, рекао је мештанин Бадовца, Владан Трифић.

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Са мештанима су разговарали и председник Општине Грачаница Срђан Поповић и директор општинског одељења за јавне службе Владица Трајковић.

„Све капацитете наше општине смо усмерили да решимо проблем водоснабдевања. Са овим проблемом се не суочавају само мештани Бадовца и Сушице, већ и Грачанице, односно насеље Падалиште, као и део Лапљег Села. Ниво воде у језеру је на ниском нивоу. Данас смо са представницима Водовода разговарали о рестрикцијама, да би на тај начин сва места у Општини Грачаница била снабдевена водом, све док не нађемо друго трајно решење“, истакао је Срђан Поповић.

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн
А.М.