Zamenik kosovskog premijera Goran Rakić sa međunarodnim zvaničnicima o međusobnoj saradnji

Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorom Janom Bratuom, šefom misije OEBS-a

Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorom Janom Bratuom, šefom misije OEBS-a i tom prilikom, Rakić i Bratu su potvrdili nastavak saradnje za koju su dobre temelje napravili još u predhodnom periodu, saopšteno je iz Informativne službe Ministarstva lokalne samouprave.

Na sastanku su Rakić i Bratu razgovarali o zajedničkom strateškom planu MLS-a i OEBS-a, aktivnostima, posebno u oblasti sprovođenja zakona, rodne ravnopravnosti, pitanjima mladih i njihovom zapošljavanju, izgradnji demokratskog društva i saradnji sa nevladinim organizacijama.

Reči je bilo i o kontinuiranim napadima na imovinu i srpske porodice.

“Svaki vid napada, bez obzira o kojoj se zajednici radi, međunarodne organizacije i institucije treba javno da osude, a nadležni pronađu počinioce. Velika zahvalnost misiji OEBS-a i ambasadoru Bratuu koji to konstantno čine”, istakao je Rakić.

Ambasador Bratu je naglasio spremnost misije OEBS-a za pružanje podrške i pomoći u narednom periodu.

Goran Rakic se sastao danas i sa ambasadorkom Francuske na Kosovu Mari-Kristin Butel sa kojom je razgovarao o aktuelnim pitanjima i načinima unapređenja saradnje u oblasiti javne uprave.

Rakić je ambasadorki predstavio prioritete ministarstva koji se ogledaju u naporima da se obezbedi što efikasnije pružanje usluga građanima kao i oporavak ekonomskog i lokalnog razvoja.

Građanima je ujedno sa sastanka upućen apel da se pridržavaju propisanih mera, kako bi se što pre zaustavilo širenje korona virusa.

A.M.