Заменик косовског премијера Горан Ракић са међународним званичницима о међусобној сарадњи

Заменик премијера и министар локалне самоуправе Горан Ракић састао се данас са амбасадором Јаном Братуом, шефом мисије ОЕБС-а

Заменик премијера и министар локалне самоуправе Горан Ракић састао се данас са амбасадором Јаном Братуом, шефом мисије ОЕБС-а и том приликом, Ракић и Брату су потврдили наставак сарадње за коју су добре темеље направили још у предходном периоду, саопштено је из Информативне службе Министарства локалне самоуправе.

На састанку су Ракић и Брату разговарали о заједничком стратешком плану МЛС-а и ОЕБС-а, активностима, посебно у области спровођења закона, родне равноправности, питањима младих и њиховом запошљавању, изградњи демократског друштва и сарадњи са невладиним организацијама.

Речи је било и о континуираним нападима на имовину и српске породице.

“Сваки вид напада, без обзира о којој се заједници ради, међународне организације и институције треба јавно да осуде, а надлежни пронађу починиоце. Велика захвалност мисији ОЕБС-а и амбасадору Братуу који то константно чине”, истакао је Ракић.

Амбасадор Брату је нагласио спремност мисије ОЕБС-а за пружање подршке и помоћи у наредном периоду.

Горан Ракиц се састао данас и са амбасадорком Француске на Косову Мари-Кристин Бутел са којом је разговарао о актуелним питањима и начинима унапређења сарадње у обласити јавне управе.

Ракић је амбасадорки представио приоритете министарства који се огледају у напорима да се обезбеди што ефикасније пружање услуга грађанима као и опоравак економског и локалног развоја.

Грађанима је уједно са састанка упућен апел да се придржавају прописаних мера, како би се што пре зауставило ширење корона вируса.

А.М.