Četiri pozitivna slučaja na virus COVID-19 na centralnom Kosovu

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


Na centralnom Kosovu su registrovana četiri pozitivna slučaja korona virusa, rekao je za RTV KIM direktor KBC priština u Gračanici,

Na centralnom Kosovu su registrovana četiri pozitivna slučaja korona virusa, rekao je za RTV KIM direktor KBC priština u Gračanici, dr Bratislav Lazić.

Lazić ističe da se za još dvoje ljudi čekaju rezultati.

Potrebne mere samoizolacije kontakata su primenjene, kao i sve mere i postupci u smislu sprečavanja daljeg širenja zaraze, rekao je Lazić, prenosi RTV KIM:

“Imamo četiri potvrđena slučaja koronavirusa infekcije, pacijenti se dobro osećaju, nema potrebe za bilo kakvom medicniskom intervencijom, kao ni tretmanom, oni se u kontinuitetu prate. Imamo još dva aktuelna slučaja koja smo testirali i čije rezultate očekujemo u najkraćem mogućem roku“, dodaje Lazić.

Situacija je pod kontrolom, kaže Lazić, uprkos činjenici da se „poslednjih dana nižu slučajevi koronavirusa“.

“Aktuelna epidemiološka situacija je sada nešto lošija nego što je bila u prethodnom periodu. Mi smo u početnoj fazi ove epidemije imali jako dobre rezultate upravo zbog toga što je stanovništvo na prostoru centralnog Kosova dobro prihvatilo predložene mere nadležnih organa Republike Srbije i to se dobro na terenu sprovodilo,” rekao je Lazić.

Nakon proslava matura i okupljanja povodom Vidovdanskih svečanosti situacija se pomno prati, rekao je on.

“Uticaj masovnijeg okupljanja stanovništva možda se pokaže u skorijem roku, u periodu od nekih sedam dana. Videćemo kakvi će rezultati biti u narednom periodu na terenu,” rekao je Lazić.

Sve zdravstvene institucije na teritoriji centralnog Kosova koje funkcionišu pri sistemu Republike Srbije su dobro snabdevene zaštitnom opremom, istakao je direktor KBC, za RTV KIM.

A.M.
Izvor: RTV KIM