Опљачкана кућа Николе и Милице Андрејевић, градоначелник најављује седницу Општинског савета за безбедност

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Поново су учестале пљачке српских кућа у Грачаници. Ноћас је на мети пљачкаша била кућа Николе и Милице Андрејевић, из које је украден златни накит, новац и личне ствари. Кућа се налази у улици Арсенија Чарнојевића, у којој је већ пет кућа опљачкано у последњих неколико месеци. У време пљачке, Никола, који је возач камиона, био је на путу, док је његова супруга била код родитеља у суседном Преоцу.

„По процени форензичара, пљачкаши су око шест сати провели у кући. Имали су времена да узму све што им треба, да све испретурају, да поломе све. Ја сам овде сама у кући, муж ми ради, седам дана недељно је на путу, дође кужи, истушира се, поново креће да ради, да зарађује за нас, за наше троје деце…Ја стварно не знам ни како да се понашам, ни шта да радим“, прича Милица Андрејевић.

Да је кућа опљачкана, приметили су Николини родитељи, који су дошли да обиђу кућу. Увиђај је извршила форензичка екипа Косовске полиције која је, по речима власнице куће рекла да је тешко пронаћи починиоце јер су носили рукавице.

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

„Пре шест, седам месеци опљачкали једног брата, пре недељу дана другог брата, пре пар дана брату у њиви покрали кромпир, лук и црни и бели, синоћ опљачкали кућу мога сина. Плуг ми је однешен 2008. године, а исте године су ми украдене и краве. Коме да се жалим? Једино овај Бог види праву истину и нико други“, резигнирано прича Драган Андрејевић, отац Николе Андрејевића, чија је кућа опљачкана и додаје:

„Ако се ово настави, морамо да се пакујемо и да идемо. 1999. године нису могли да нас помере одавде, али сада ће изгледа то да се деси. Тада су људи били плаћени да исељавају, а ово сада је страшно. Да вам кажем отворено, немам притисак од Албанаца, имам од наших. Смем јавно да кажем да су велики криминалци убачени међу нас, да ли у општину, да ли у полицију, да ли било где. Има много људи овде који су избегли из централне Србије, овде су безбеднији и могу да раде шта год хоће“, тврди Андрејевић.

Због све чешћих обијања кућа у Општини Грачаница, како смо незванично сазнали, градоначелник Срђан Поповић је за понедељак најавио одржавање седнице Општинског савета за безбедност.

А.Ћ.