Krizni štab Opštine Gračanica: Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Opština Gračanica i opštinski Krizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu

Opština Gračanica i opštinski Krizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje COVIDa-19 nakon što je iz Kliničkog centra Priština u Gračanici saopšteno da je virus korone potvrđen kod četvoro pacijenata sa teritorije opštine Gračanica.

Krizni štab opštine Gračanica apeluje na meštane da pojačaju ličnu higijenu, posebno higijenu ruku, kao i da poštuju sve ranije preporučene mere, kao što je poštovanje socijalne distance od 2 metra.

Krizni štab opštine saopštava da je doneta odluka o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru što podrazumeva i nošenje maski u trgovinama, kafićima zatvorenog tipa kao i u svim institucijama i prodajnim objektima na teritoriji opštine Gračanica. Apel za sprovođenje redovne dezinfekcije i nošenje maski posebno je upućen taksi prevoznicima u opštini Gračanica.

Ekipe javnih službi nastaviće narednih dana dezinfekciju ustanova i javnih površina, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Gračanica dok će opštinsko odeljenje inspekcije pojačati svoje prisustvo na terenu i proveravati sprovođenje propisanih mera struke i institucija među građanima.

„Virus korone cirkuliše među stanovništvom opštine Gračanica o čemu govori podatak iz KBC-a Priština u Gračanici da je kod još četvoro pacijenata potvrđeno prisustvo virusa. Nadležne zdravstvene institucije i opštinsko rukovodstvo ulažu ogromne napore da zaustave širenje infekcije. Međutim u borbi sa virusom a u cilju očuvanja zdravlja našeg stanovništva i celokupnog zdravstvenog sistema potrebna nam je ogromna disciplina naših meštana, ugostitelja, trgovaca i svih ostalih institucija“, navedeno je iz Kriznog štaba.

Iz Kriznog štaba podsećaju da je na snazi i zabrana okupljanja više od 50 ljudi.