U srpskim sredinama na Kosovu 43 slučaja korona virusa

Илустрација фото: pixabay/vperemencom

Илустрација фото: pixabay/vperemencom

Na Severu Kosova registrovano je još 13 pozitivnih slučajeva koronavirusa, potvrdio je za KoSSev epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici,

Na Severu Kosova registrovano je još 13 pozitivnih slučajeva koronavirusa, potvrdio je za KoSSev epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, Aleksandar Antonijević.

Zavod za javno zdravlje poslao je u sredu 41 uzorak laboratoriji „Vatreno oko“ u Beogradu. Od toga je do jutros stiglo devet rezultata, od kojih je za četiri osobe potvrđeno da su pozitivni na na koronavirus, kao i pozitivan rezultat za osobu iz Kosovske Kamenice koja se prethodno testirala u Nišu.

Pre nepunih sat vremena su pristigli i rezultati za preostala 32 uzorka.

„Od ukupno 32 rezultata koliko smo još čekali registrovano je 13 novih slučajeva koronavirusa“, poručio je Antonijević.

Od toga je pet slučajeva registrovano u Leposaviću, a osam u Kosovskoj Mitrovici.

S ozbirom na to da su rezultati tek pristigli, u toku je proces ispitivanja kliničke slike pacijenata, kako bi se utvrdilo da li će biti hospitalizovani ili će biti u kućnoj izolaciji.

„Sada ih kovid ambulante sa teritorije opštine obaveštavaju, radi se krvna slika, snimak pluća, vode se na pregled kod infektologa i odlučuje se da li će biti hospitalizovani ili će da budu u kućnoj izolaciji“, rekao je Antonijević.

Antonijević iznosi sumnju da je do većeg broja novoinficiranih došlo upravo nakon relaksiranja mera, dolaska studenata, ali i zbog veselja koja su se održavala u prethodnom periodu.

Poručuje da se nada da će zbog novonastale situacije građani više poštovati usvojene mere u borbi protiv koronavirusa.

Ukupan broj novoinficiranih u srpskim sredinama na KiM-u sada je 43.

Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici juče je poslao 50 uzoraka u laboratoriju „Vatreno oko“. Očekuje se da će rezultati pristići u nedelju veče ili ponedeljak ujutru.

Izvor: Portal Kossev