Општинска инспекција контролише спровођење мера против ширења епидемије

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

По налогу председника општине Грачаница Срђана Поповића, општинског Кризног штаба и директора општинског одељења инспекције Милоша Аритоновића сав расположив кадар општинског одељења инспекције кренуо је овог викенда у контролу трговинских, угоститељских и свих других објеката услужених делатности на територији општине, саопштено је из општинске канцеларије за информисање.

Циљ је да се на терену провери да ли се власници радњи и локала, такси превозници као и мештани придржавају прописаних мера од стране Кризног штаба општине Грачаница и медицинске струке у сврху спречавања ширења инфекције Ковидом 19.

Према изјави директора општинског одељења инспекције Милоша Аритоновића ситуација на терену варира од локала до локала као и од радње до радње.

„ Док се неки објекти услужне делатности строго придржавају прописаних мера имамо и оних код којих смо обиласком увидели да се мере не поштују. У складу са тим општинско одељење инспекције предузима и предузимаће у складу са својим надлежностима санкције против неодговорних појединаца, трговаца, таксиста и угоститеља“, казао је Аритоновић.

Он је нагласио да у акцији сузбијања ширења вируса од стране општинског одељења инспекције неће бити повлашћених и да сви најозбиљније схвате и крену да примењују мере и сачувају не само своје здравље него и здравље своје породице и свих мештана наше општине.

Председник Поповић – све општинске службе 24 сата у заштити од Короне

Председник општине Грачаница Срђан Поповић указао је још једном на озбиљност ситуације у којој се општина Грачаница нашла услед појаве нових случајева инфицираних Ковидом 19.

„ У циљу сузбијања пандемије и њеног даљег ширења међу становништвом наше општине сва општинска одељења у сарадњи са Кризним штабом ставили смо у функцију заштите наших грађана. Најважније је од свега придржавати се прописаних мера и одговорно се понашати према насталој ситуацији. Недопустиво је да се неко из својих личних убеђења или кривог сагледавања стања понаша неодговорно и тиме ионако тешку ситуацију учини још лошијом. Ми ћемо са институционалног нивоа учинити све што је у нашој моћи да неодговорне појединце казнимо како би ситуацију одржали стабилном“, поручио је председник Поповић.

Он је изјавио да верује у просвећеност мештана општине Грачаница и у дисциплиновано понашање како је то био случај и у претходна три месеца и да ћемо из свега овога изаћи са минималним последицама како би општина могла да настави да ради на просперитету и развоју.