Krizni štab, odbor za bezbednost i poseta predstavnika KFOR-a Opštini Gračanica bez prisustva svih lokalnih medija

Општина Грачаница, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Општина Грачаница, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


Krizni štab Opštine Gračanica, na današnjoj sednici povodom epidemiološke situacije, još jednom je pozvao građane na odgovornost,

Krizni štab Opštine Gračanica, na današnjoj sednici povodom epidemiološke situacije, još jednom je pozvao građane na odgovornost, disciplinu i strogo poštovanje preporučenih mera zaštite od koronavirusa, saopšteno je iz Informativne službe Opštine Gračanica.

Iz Kriznog štaba su poručuli da, iako je situacija pod kontrolom, nije zadovoljavajuća, te da kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou.

Kako je istaknuto, svaki građanin je obavezan da u zatvorenom prostoru koristi masku i održava minimalnu distancu od dva metra. Građanima se poručuje da pojačaju ličnu higijenu, što češće peru ruke i koriste sredstva za dezinfekciju. Krizni štab takođe poziva na poštovanje mera nadležnih institucija koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata, koji je zabranjen u periodu od 21 do 5 časova (restorana, kafića, klubova i drugih ugostiteljskih objekata), odnosno u periodu od 5 do 21 sat dozvoljen je samo rad letnjih bašti.

Kako je istaknuto, opštinska inspekcija, u saradnji sa policijom, pojačaće svoje prisustvo na terenu i kontrolisati sprovođenje mera zaštite od koronavirusa, kaže se između ostalog u saopštenju.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović održao je i sastanak sa pojedinim članovima opštinskog Odbora za bezbednost, na kojem je razmatrana aktuelna bezbednosna i epidemiološka siutacija, takođe je saopšteno iz opštinske informativne službe.

Predsednik opštine Gračanica je nakon sastanka izjavio da ga je komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković obavestio da istraga ide u nekoliko pravaca.

„Policija je na terenu i veoma brzo očekuju konkretne rezultate. Opština je stalno u kontaktu sa porodicama. Veoma je važno da takve kontakte ostvari i održava policija i zato će istražne jedinice posetiti oštećene porodice“, rekao je Popović, piše u saopštenju prosleđenom medijima.

Komandant Regionalne komande Istok, američki pukovnik Erik Rajli se danas sastao sa predsednikom Opštine Gračanica Srđanom Popovićem, sa kojim je, kako se kaže u saopštenju dostavljenom medijima razgovarao o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.

Popović je istakao da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa KFOR-om, te da očekuje nastavak te saradnje i komunikacije u cilju sigurnog i bezbednog okruženja, piše u saopštenju.

Ni danas o aktivnostima opštinskih čelnika, najvažnijih u ovom trenutku za građane, nisu bili obavešteni svi lokalni mediji, već su iu opštinske informativne službe poslata saopštenja.

A.M.