fbpx

Nagrada Aleksandri Ničić za „Otvoreno pismo Dositeju“

Aleksandra Ničić, učenica prvog razreda Gimanzije Priština izmeštene u Laplje Selo, dobila je treću nagradu na literarnom konkursu

Aleksandra Ničić, učenica prvog razreda Gimanzije Priština izmeštene u Laplje Selo, dobila je treću nagradu na literarnom konkursu „Iduć uči, u vekove gleda“ koji je po šesnaesti put organizovala Zadužbina „Dositej Obradović“.

Na ovogodišnjem konkursu su učestvovali đaci iz 17 škola iz Srbije i Republike Srpske, a žiri u sastavu: Marija Bišof, književnica i predsednica žirija, prof. dr Valentina Hamović i profesorka Nataša Kljajić je pregledao 62 rada.

Dodeljene su jedna prva, dve druge i tri treće nagrade, kao i tri pohvale.

Foto: Privatna arhiva

Aleksandra Ničić je dobila treću nagradu, kao i njeni vršnjaci iz Užica i Beograda.

„Srećna sam zbog nagrade, mnogo mi znači. Moja profesorka Ana Kostić je možda i najviše zaslužna jer mi je, kad sam joj predstavila moju ideju za rad, dala jasne smernice. Nekoliko puta sam pisala i brisala moje pismo Dositeju. Imala sam i malu tremu i nisam baš bila sigurna u sebe, ali tu je bila profeosrka koja me je ohrabrivala i na kraju je taj trud doneo rezultat“, rekla je za RTV Kim Aleksandra.

Dve druge nagrade sa ovog konkursa su otišle u Republiku Srpsku, odnosno Mali Zvornik.

Prvu nagradu je dobio Ivan Arambašić iz Zemunske gimnazije.

Organizatori su odlučili da termin svečanog uručenja nagrada naknadno objave, u zavisnosti od daljeg razvoja epidemiološke situacije u Srbiji.

Izvor: RTV Kim
%d bloggers like this: