У српским срединама на Косову још две жртве корона вируса, 46 новозаражених

Илустрација фото: pixabay/leo2014

Два лица су преминула, а још 46 је позитивно на COVID-19 у српским срединама на Косову и Метохији, саопштио је данас епидемилог Завода за јавно здравље у Косовској Митровици, др Александар Антонијевић. У срединама јужно од Ибра је оболело 42 лица, а од јуче је регистровано 12 новозаражених.

Антонијевић је рекао да је једно лице из Звечана преминуло јуче, док је једна особа из Прилужја преминула пре три дана.

У Косовској Митровици и Лепосавићу је регистровано по 13 новооболелих, у Звечану шест и у Зубином Потоку још четири позитивна случаја. Јужно од Ибра, три новооболела су регистрована у Липљану, по у Пећи, Штрпцу и Косовској Каменици, док је по једно новоболело лице из Грачанице и Гњилана.

Од почетка епидемије, у Заводу за јавно здравље у Косовској Митровици је узорковано 2.373 лица, а регистровано 340 позитивних случајева корона вируса.

Од тога, у последње три недеље тестирања, односно од 18. јуна забележено је 217 новоинфицираних у српским срединама на Косову.

Јужно од Ибра је тренутно оболело 42 лица, рекао је за портал Грачаница Онлајн епидемиолог др Александар Антонијевић, а само од јуче је регистровано 12 новооболелих.

Како је саопштио Контакт плус радио, у Косовској Митровици је укупно 120 оболелих, 43 је излечено, регистровано је 74 новооболелих, а троје је преминуло. Према јучерашњим резултатима, у Митровици је још 10 лица инфицирано корона вирусом. У Звечану је укупно 55 оболелих, 24 излечено, 30 новооболелих, а два лица преминула, а према јучерашњим резултатима, још шест лица је инфицирано корона вирусом, а око 30 је на хоспитализацији или у изолацији. Укупно 80 оболелих је у Лепосавићу, 20 је излечених, 55 новооболелих, а петоро преминуло. Према јучерашњим резултатима, у Лепосавићу је још 13 лица инфицирано корона вирусом, а 55 се налази на хоспитализацији или у изолацији. У Зубином Потоку је од почетка епидемије укупно 42 оболелих, 24 излечених, 16 новооболелих, а двоје људи је преминуло.

А.Ћ.