У српским срединама још 35 новооболелих, јужно од Ибра још девет нових случајева

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Још 35 инфицираних вирусом COVID-19 регистровано је у српским срединама на Косову и Метохији у последња 24 сата, од тога деветоро оболелих је регистровано јужно од Ибра, саопштено је данас из Кризног штаба општине Косовска Митровица, а потврдио за наш портал епидемиолог др Александар Антонијевић. Укупан број оболелих од почетка епидемије, од 12. марта 2020. је 374 лица, а само од 18. јуна забележено је 248 новооболелих, док је преминуло 13 лица, од којих је две жртве после 18. јуна.

Према подацима Завода за јавно здравље у Косовској Митровици, у Прилужју је оболело још петоро људи, двоје у Гњилану, а по један новооболели је регистрован у Грачаници и у Каменици. Јужно од Ибра, од 52 оболелих, једна особа је преминула а једна излечена, па је тренутно 50 активних случајева.

На северу Косова, у Косовској Митровици је оболело још 16 особа, петоро пацијената је из Звечана, четворо из Лепосавића, а једно заражено лице је из Зубиног Потока.

Како је саопштено од почетка епидемије је излечено 113 пацијената.

Из кризног штаба је саопштено, да се у изолацији тренутно налази 146 лица, а да је 67 пацијената на болничком лечењу.

Још увек нема података да ли је 35 новооболелих хоспитализовано у некој од здравствених установа или се налазе у самоизолацији, потврдио је за портал Грачаница Онлајн епдемиолог др Александар Антонијевић.

А.Ћ.