У српским срединама на Косову још 39 инфицираних, у општини Грачаница још шест

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Још 39 лица је оболело од корона вируса у последља 24 сата у српским срединама на КиМ, саопштио је епидемиолог др Александар Антонијевић. Антонијевић је рекао да је за исти период тестирано 65 узорака. У срединама јужно од Ибра, оболело је још 12 особа, од којих је шест из општине Грачаница.

На болничком лечењу је 91 лице, од тога 82 у КБЦ Косовска Митровица, а 229 је у кућној изолацији, рекао је Антонијевић, нагласивши да је од 18. јуна седморо људи излечено, а четири особе су птреминуле. По његовим речима, У КБЦ „Драгиша Мишовић“ смештена су три пацијента, у КЦ Крагујевац је двоје, а у КЦ Ниш четири лица (два са севера Косова и по једно из Штрпца и Косовске Каменице).

На територији општине Грачаница регистровано је шест новооболелих од корона вируса, па је укупан број заражених 30, од чега је пет особа на болничком лечењу, саопштио је данас Кризни штаб општине Грачаница.

Свим контактима оболелих је одређена мера самоизолације и у наредним данима биће праћени у смислу симптома инфекције, наведено је у саопштењу, а грађанима је поручено да, иако је еипидемиолошка ситуација нарушенија, поред тренутних промена и пораста броја заражених, нема места паници.