Na teritoriji opštine Gračanica registrovano sedam novih slučajeva COVID-19

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн


Tokom proteklih 24 sata na teritoriji opštine Gračanica registovano je sedam novih slučajeva COVID-19, pa je sada ukupan broj obolelih 37,

Tokom proteklih 24 sata na teritoriji opštine Gračanica registovano je sedam novih slučajeva COVID-19, pa je sada ukupan broj obolelih 37, saopštio je Krizni štab Opštine Gračanica u saopštenju dostavljenom medijima.

Na Odeljenju za infektivne bolesti KBC Priština-Gračanica hospitalizovano je šest pacijenata.

Svim kontaktima je određena mera samoizolacije, oni su pod nadzorom jer je bolest nepredvidiva i vrlo brzo može doći do napredovanja bolesti, tvrdi se u saopštenju.

Iz Kriznog štaba Opštine Gračanica poručuju da svi građani moraju poštvati propisane mere u cilju suzbijanja virusa jer je epidemiološka situacija narušena.

“Pozivamo građane na odgovorno ponašanje, nošenje zaštitinih maski i rukvica, poštovanje fizičke distance i održavanje lične higijene”.

Krizni štab Opštine Gračanica do sada je preduzeo sve neophodne mere da zaštiti svoje građane od virusa COVID-19 i u tom smislu konstantno se obavlja dezinfekcija javnih površina.

Opštinska inspekcija svakodnevno na terenu proverava da li se poštuju mere zaštite i preporuke epdiemiologa.

U srpskim sredinama na Kosovu, u poslednja 24 časa je registrovano 34 pozitivnih slučajeva korona virusa, saopštio je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici dr Aleksandar Antonijević.

A.M.