Još 31 lice obolelo u srpskim sredinama na Kosovu

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Od 60 testiranih uzoraka, registrovano je još 31 lice pozitivno na COVID-19 u srpskim sredinama na KiM u poslednja 24 sata,

Od 60 testiranih uzoraka, registrovano je još 31 lice pozitivno na COVID-19 u srpskim sredinama na KiM u poslednja 24 sata, rekao je na konferenciji za medije epidemiolog iz mitrovičkog Zavoda za javno zdravlje, dr Aleksandar Antonijević.

Devetoro obolelih je registrovano u Zvečanu, po četvoro u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću, u Zubinom Potoku je obolelo dvoje ljudi, pet osoba je zaraženo u Gračanici, tri u Gnjilanu (po srpskom sistemu) i po dva slučaja pozitivna na korona virus registrovana su u Prilužju i Lipljanu.

“U poslednja 24 sata nema izlečenih, a u prethodnih 48 sati su zabeležena dva smrtna slučaja. Oba lica su iz Zvečana i imali su prateće bolesti. Jedno lice je preminulo juče, a drugo prekjuče“, rekao je dr Antonijević, pa je broj žrtava korona virusa u srpskim sredinama na Kosovu porastao na 15.

U Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici trenutno se leči 102 lica, u KBC Dragiša Mišović smeštena su tri pacijenta, u KC Kragujevac je dvoje, u KC Niš četvoro i u KC Srbije je na lečenju jedan pacijent, dok je po Antonijevićevim rečima, u samoizolaciji 355 lica.

Od 12. marta do danas, u srpskim sredinama na KiM testirano je 2.882 lica, od kojih je 631 pozitivno na korona virus, a samo od 18. juna je registrovano 499 zaraženih osoba.

A.M.