Положен камен темељац за нови ибарски мост код „Дудиног крша“

Симболично, у 12 и 44, данас је у Косовској Митровици, код Дудиног крша, положен камен темељац за нови мост преко реке Ибар. Рок за изградњу моста, финансираног средствима Владе Србије, којим ће се омогућити директни излазак на магистрални пут Рашка-Приштина је шест месеци. Потом ће се започети реализација деоница пута који ће га, са друге стране, повезати са улицом Лоле Рибара.

„Политика мира и стабилности огледа се управо кроз спајање“, поручио је председник Привременог органа општине Косовска Митровица, Александар Спирић, након полагања камена темељца за изградњу новог моста.

Спирић је нагласио да ће се овим пројектом растеретити саобраћај, али и ојачати економски развој између две општине.

„Овај мост је мост будућности који ће у сваком погледу да омогући боље прилике и бољу будућност за грађане који живе у Митровици и Звечану“, додао је Спирић.

Сви морамо да будемо на нераскидивом путу – тај пут јесте трајна и нераскидива веза са државом Србијом…. Изградњом овог моста поручујемо да остајемо чврсти, да живимо и стварамо на простору Косова

За његову изградњу Влада Републике Србије, преко Канцеларије за КиМ, издвојила је скоро 62.000.000 динара.

Очекује се да ће мост бити изграђен у року од шест месеци, након чега ће уследити изградња пута који ће повезати мост са улицом Лоле Рибара.

Финансијска средства за изградњу ове трасе – 72 милиона динара, такође су обезбеђена из буџета Владе Србије, а у склопу Свеобухватног пакета помоћи Косову.

Спрић је упутио захвалност Влади, председнику Александру Вучићу, Српској листи за коју каже да је „бедем опстанка српског народа на Косову“, али и потпредседнику ове странке Милану Радоичићу због „иницирања многих пројеката“.

„Значајну захвалност морамо да истакнемо Српској листи… имајући у виду само колико потпредседник странке, Милан Радоичић, иницира и улаже, поред стадиона, мост и многи инфраструктурни пројекти, не само у Митровици, него, где год живи српски народ, да би се пре свега побољшао живот људи, а оно највише за ште се и залаже и сви заједно утичемо, јесте слога, солидарност и узајамно поштовање свих нас“, поручио је Спирић.

Извор: КоССев