Нова туча у центру Косовске Митровице; Полиција испитује пет особа, потрага за још двоје

Фото: КоССев

Према званичним информацијама из полиције, у овом тренутку пет особа даје изјаве у станици полиције, од којих неки у својству сведока, а у вези са тучом у Косовској Митровици до које је дошло нешто после 12 часова у непосредној близини споменика Кнезу Лазару, а у којој је учествовало најмање два лица, потврдио је за КоССев заменик регионалног командира Косовске полиције за Регион Север, мајор Бесим Хоти.

У инциденту је учествовао и полицајац у цивилу, такође је потврдио Хоти, међутим, нагласио је да је у току испитивање околности које су довеле до тога да овај полицајац у цивилу буде укључен у случај.

У току је потрага за два лица која се доводе у везу са данашњим инцидентом.

Хоти је прецизирао да је полицајац у униформи којем је указана медицинска помоћ у амбулантном возилу задобио повреде бибер спрејом.

Хоти у овом тренутку није могао да да више детаља, наводећи да је у току интензивно прикупљање информација.

13:18 – Нова туча на шеталишту; Повређен полицајац

Најмање једном полицајцу управо је указана медицинска помоћ у амбулантном возилу које је до 13.05 било паркирано на почетку митровичког шеталишта. Како КоССев сазнаје из више извора од окупљених грађана, али и незванично од полиције, дошло је до нове туче на шеталишту, треће у последња два дана.

На тргу се и даље налази већи број припадника полиције и најмање једно возило интервентне полиције као и грађани који су окупљени у мањим групама. Осетна је и тензија, јављају репортери са терена.

Незванично, у тучи до које је дошло на почетку улице Иво Лола Рибар учествовала су два лица, а према више сведочења, укључујући и незваничне полицијске изворе, у тучи је употребљен пиштољ, односно дршка пиштоља као хладно оружје. Наводно, полицајац у цивилу ударио је дршком пиштоља друго лице, након чега је дошло и до испаљивања хица у ваздух. Ове наводе очевидаца, међутим, из Косовске полиције нису могли званично да потврде.

Ово је трећа туча у близини шеталишта од недеље, а четврта од јуна.

Извор: КоССев