Опет напад на повратнике у општини Клина

Панорама село Видање, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

На кућу повратника Зорана Костића из Видања код Клине пуцано је данас из возила у покрету, али на срећу, повређених није било. То је за наш портал потврдио председник српске општине Клина Божидар Шарковић, који је обишао нападнуту породицу. Шарковић је такође рекао да су пришадници Косовске полиције обавили увиђај.

Вест је на свом твитер налогу објавио и министар за повратак и заједнице у Влади Косова Далибор Јевтић, који месецима покушава да својим колегама у влади и међународној заједници скрене пажњу на честе нападе на Србе повратнике и њихову имовину.

„Данашњи оружани напад на повратничку породицу Костић у Видању код Клине је потврда да на Косову и Метохији, на територији под контролом привремених власти у Приштини, и даље постоје снаге које би силом да мењају етничку слику на терену, и да политички екстремисти и даље рачунају с насиљем као средством за остварење својих циљева. Нигде у Европи, осим на Косову и Метохији, цивили нису жртве оваквог терора, и то само зато што су друге нације и вере“, написао је у свом саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, позвавши међународну заједницу и, како је рекао, полицијске структуре у Приштини, да открију и казне починиоце, али и да ће „предузети искрене кораке ка стварању друштвене климе у којој ће овако нешто бити незамисливо“.

А.Ћ.