Снажно невреме јуче погодило Пећки округ, разорило повратничке домове

Клина, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

У среду ујутру снажни пљускови и удари ветра праћени градом погодили су општине Пећ, Исток и Клина. У појединим деловима општине Исток и Клина ветар је дословно однео помоћне објекте у повратничким селима а град је уништио баште и усеве. За сада нема званичних процена материјалне штете али су се многе породице током дана јавиле редакцији Радио Гораждевца са снимцима и фотографијама са терена.

Повратничка породица Милетић из села Опрашке код Истока живи од пољопривреде и производње поврћа. Невреме је јуче ујутру уништило све што су ове године произвели изјавио је за Радио Гораждевац Петко Милетић.

„Јутрос (прим. ред у среду) око 6:30, погодило нас је јако невреме праћено градом и јаким ветром. Од силине ветра трем који нам служи за складиштење сена тотално је уништен, уништени су кровови на кућама, град је апсолутно уништио све. Пут нам је бујица воде буквално разнела, тако да је сада непроходан. Да зло не иде само пре месец и по дана, 22.јуна и бунар нам је пресушио тако да константно од двадесет другог, допремам трактором воду за снабдевање куће и кућних потреба и баште. Башта је сада уништена и целокупан рад и труд је био узалуд“, рекао је Милетић.

Милетић је додао да не зна шта ће даље да ради и коме да се обрати јер је све што је имао и створио нестало у једном трену.

Слична ситуација је и у појединим деловима општине Клина. У општини Пећ олујно невреме имало је блажи облик док је у Гораждевцу услед грмљавине већи део насеља био без струје, а у многим домаћинствима је изгорела бела техника.

Извор: Радио Гораждевац / КоССев