Четворици Срба по месец дана притвора због поседовања оружја и пуцњаве

Илустрација фото: pixabay/Monoar_CGI_Artis

Основни суд у Пећи одредио је притвор од 30 дана четворици Срба са севера Косова због, како се наводи у пресуди, кривичног дела „неовлашћене употребе опасних средстава или оружја“ које су наводно извршили на планини Мокра Гора у општини Исток.

Наиме, четворица Срба, двојица из општине северна Митровица и двојица из Зубиног Потока, Р.К, П.М, М.У. и Г.М. ухапшени су у недељу на месту званом Савина Вода после пуцњаве коју су пријавили грађани.

Весто о хапшењу четворице Срба први су пренели приштински медији на албанском језику који су, између осталог, навели да је ухапшенима заплењено више комада оружја, као и више од сто метака различитог калибра јер су „пуцали у планинама општине Исток“.

Основни суд у Пећи прихватио је предлог тужилаштва за одређивање притвора осумњиченима, а адвокат Дејан А. Васић истиче да му је нејасно зашто им је одређен притвор јер је за поменуто кривично део предвиђена новчана казна.

„За кривично дело недозвољено поседовање и употребу оружја не одређује се притвор већ новчана казна, а законски се и у пракси новчано кажњава и то до пет стотина евра“, рекао је адвокат Васић.

Иначе, како се наводи у саопштењу суда у Пећи, случај је регистрован у суботу поподне. Према незваничним сазнањима, пуцњава је уследила током организоване бербе боровница.

Извор: Вечерње новости/РТВ Ким