Жалбе за новчану помоћ од 130 евра могуће поднети до 31. августа

Илустрација фото: pixabay/martaposemuckel

Министарство рада и социјалног старања Косова саопштило је да сви грађани које су се пријавили за новчану помоћ од 130 евра, коју је одобрила Влада Косова за социјално угрожена лица, а који нису добили обавештење путем СМС порука или директног контакта од институција на централном или локалном нивоу могу уложити жалбу.

Грађани се могу јавити Центрима за социјални рад одговарајуће општине до 31. августа 2020. године, како би добили службену одлуку и искористили могућност на жалбу, наводи се у саопштењу.

„Свака породица која је поднела захтев за ову меру добиће одлуку заједно са извештајем, упоређујући налазе електронским системима Пореске администрације Косова, Агенције за регистрацију цивилних особа, Агенције за запошљавање Косова и упоређујући са пензијским и социјалним шемама Министарства рада и социјалног страња“, истиче се у саопштењу.

Такође се наводи да ће „свака нетачна изјава, непријављивање докумената или чињеница током поступка подношења жалби у Центрима за социјални рад спречити даљу обраду жалбе“.

Подсетимо, у току претходне недеље више грађана обратило се редакцији РТВ Ким са примедбом да су најпре добили СМС поруке у којима је наведено да помоћ од 130 евра коју је одобрила Влада Косова за социјално угрожена лица могу да подигну, али да им је убрзо затим стигла нова порука са обавештењем да претходна порука грешка и да им помоћ није одобрена. Из Министраства рада и социјалног старања потврдили су да је у питању техничка грешка, и да се жалбе могу поднети Центру за социјални рад.

Извор: РТВ Ким