Црногорци са Косова позивају сународнике да гласају за опозицију

Избори у Црној Гори се одржавају 30. августа па су се тим поводом удружења Црногораца са Косова обратила јавности саопштењем. Саопштење преносимо у целости.

Црногорци са Космета сложно: Гласајте за опозицију, да заједно славимо 30.августа!

Црногорски политички субјекти и Удружења грађана из јужне српске покрајине данас су заједничким саопштењем позвали грађане Црне Горе да на предстојећим изборима гласају опозиционе листе на парламентарним изборима 30 августа.

Унија Црногораца Косова, Црногорска либерална странка и Удружење косовских Црногораца „Матица“ са данашњег заједничког састанка у Косову Пољу поручују да је „крајње вријеме да Црна Гора осване ослобођена од ненародне власти која је уништила њену привреду, срозала њену културу и бацила љагу на херојску и јуначку традицију и историју наше славне постојбине“.

„Придружујемо се апелу нашег митрополита Амфилохија да сви изађете и гласате против безакоња и за одбрану светиња које је напао наказни и издајнички режим у Подгорици. Ваша побједа биће и наша побједа. Вашом побједом олакшаћете и живот угњетаваним и понижаваним Црногорцима на Косову и Метохији. Са народом Црне Горе смо, и једва чекамо да 30. августа дођемо да вас братски изгрлимо и изљубимо, да једни другима честитамо побједу, иако нама власт не да право гласа као што даје могућност Бошњацима и Албанцима са Косова и Метохије да гласају и у Црној Гори и овдје гдје иначе живе“ – стоји у апелу Слободана Вујичића, предсједника Уније Црногораца Косова, те Радомана Додеровића предсједника Црногорске либералне странке и Бобана Филиповића, првог човјека Удружења косовских Црногораца „Матица“.

Унију Црногораца Косова поред ЦЛС и Удружења косовских Црногораца „Матица“ чине и Удружење Црногораца Косова, Нова снага, Грађанска иницијатива „Луча“, Удружење жена поријеком из Црне Горе“ и Удружење Црногораца Косова „Дукља“.

Све ове асоцијације подржале су апел грађанима Црне Горе којим се позивају да повјерење 30.августа дају опозиционим листама. Косовске Бошњаке и Албанце, који су незаконито дупло уписани као гласачи позвали су да не иду на гласање и ризикују губљење држављанства и кривичну одговорност.