Марко Ђурић: Авдулах Хоти поткопава дијалог

После изјаве косовског премијера Авдулаха Хотија да се сутра у Бриселу наставља дијалог који ће резултирати обостраним признањем, директор Канцеларије за КиМ путем саопштења поручује да Хоти, како је ркао, лажним изјавама поткопава дијалог.

„У оквиру техничког дијалога Београда и Приштине разговара се о разним аспектима нормализације односа и стварању услова за нормалан живот грађана на Косову и Метохији, али узајамно признање никада није било нити ће бити на агенди. Хоти може, као и до сада, искључиво да држи монологе на ту тему, али дијалога о томе неће бити. Представници Приштине су за нас представници привремених институција самоуправе наше јужне покрајине, и тако ћемо и надаље наставити да их третирамо, у жељи да српски и албански народ изнађу модалитете за јачање поверења у миран и продуктиван суживот“, каже се у саопштењу Марка Ђурића и додаје:

„Због све учесталијих провокација Приштине и лажних информација о садржају и циљевима дијалога од Европске уније, као посредника у разговорима, затражићемо да реагује овим поводом и стане на пут пласирању дезинформација“, закључује Ђурић.

А.М.