Далибор Јевтић: Очекивао сам да се Министарство за повратак укључи у процес дијалога

Далибор Јевтић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, рекао је приликом данашње посете Грачаници да нико из косовске владе није контактирао министарство на чијем је челу, како би се консултовали око наступа у дијалогу у Бриселу на тему повратка расељених.

Осврнувши се на јучерашњи технички дијалог између Београда и Приштине, министар Јевтић је рекао да је дијалог успешан ако су његови резултати у корист обичних људи.

“Није битна форма, битна је суштина, а за нас је суштина да се кроз дијалог решавају проблеми и да дијалог помогне да обични људи живе боље, да се растерете неких процедура, ствари које их оптерећују свакодневно, у кретању и животу “, нагласио је министар за повратак и заједнице.

„Лично сам се радовао што се питање расељених покренуло кроз дијалог, с друге стране, нисам видео неке крупне кораке у том процесу. Очекивао сам да се министарство на чијем сам челу укључи у тај порцес, као неко ко се бави тим питањем. Међутим, то се до данас није десило“, рекао је Јевтић и додао да се надао да ће координатор приштинског тима Скендер Хисени пре одласка у Брисел консултовати било кога из Министарства за заједнице и повратак, али се то није догодило.

А.Ћ.