Gračanica dobija novi objekat predškoleske ustanove “Đurđevak”

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн


Opština Gračanica je izdvojila sredstva u iznosu od 275.000 evra za izgradnju novog objekta Predškolske ustanove “Đurđevak”.

Opština Gračanica je izdvojila sredstva u iznosu od 275.000 evra za izgradnju novog objekta Predškolske ustanove “Đurđevak”. Izgradnja je počela danas, a prva faza izgradnje objekta bi trebalo da bude završena do kraja godine.

Kamen temeljac za novu zgradu Predškolske ustanove “Đurđevak” položili su danas predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktorka ove ustanove Radica Trajković Parlić.

“Ovo nije kamen temeljac samo za novu predškolsku ustanovu, ovo je kamen temeljac za našu budućnost, za našu mladost. Meni je drago što opština ispunjava ono što obećava i što Gračanica postaje jedno veliko gradilište. Pored ovog objekta, ove godine očekujemo završetak Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu, očekujemo završetak škole u Suvom Dolu, očekujemo isto tako završetak trideset šest stanova ovde u centru Gračanice. U narednom periodu ćemo položiti kamen temeljac za još osam stanova u našoj opštini. Mogu reći da nama mladost znači sve, da ova divna dečica zasigurno garantuju naš opstanak na ovim prostorima”, rekao je Popović Obdanište će imati preko 1400 kvadratnih metara. Mi smo iz razgovora sa direktoricom razgovarali već na koji način ćemo opremiti to obdanište da naša deca imaju iste uslove baš kao i u svakom obdaništu u bilo kom gradu u Srbiji“, rekao je Popović, naglasivši da deca na Kosovu i metohiji zaslužuju najbolje uslove, kakve imaju sva deca u Republici Srbiji.

foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

Izgradnjom novog objekta, biće rasterećeni stari, a takođe, obezbediće se bolji i kvalitetniji uslovi za rad, kazala je direktorka PU “Đurđevak” Radica Trajković Parlić.

“Kod nas svakog dana traje upis i spremni smo da izađemo u susret svima. Ovim objektom, ne samo da dobijamo nov i savremen prostor, nego i bolje uslove koji su od najveće važnosti za decu”, naglašava direktorka parlić i dodaje da ustanovi nedostaje prateće osoblje, kao i pravnik, a trenutno je u toku konkurs za vaspitača.

Trenutno je u PU “Đurđevak” upisano 504 dece, od toga 140 predškolaca.

A.Ć.