Представници Владе Србије присуствовали пријему првака у О.Ш. “Краљ Милутин” у Грачаници

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Душан Кићовић, помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Слађана Марковић Стојановић и начелница Школске управе за Косово и Метохију Јасмина Дедић, заједно са представницима локалне самоуправе, поводом Дана општине Грачаница, присуствовали су пријему ђака првака у Основној школи „Краљ Милутин“ у Грачаници, а такође су и обишли радове на изградњи Средњошколског центра Лапљем Селу.

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Генерални секретар Министарства просвете Душан Кићовић је рекао да је изузетно задовољан оним што је видео у српским школама на КиМ, похваливши директоре да су потпуно припремили услове за повратак ђака у школске клупе. Такође је потврдио да за све ученике и наставнике на Косову и Метохији важе иста правила као и за све остале у остатку Србије.

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

“Свакоог четвртка, односно петка, школе су дужне да попуне бројке заражених ученика и наставника и ти подаци се шаљу кризном штабу, а на њима је онда да спроводе меру. Апсолутно, сва упутства која смо дали школама на територији Србије, укључујући и Косово и метохију, важе и ако се у групи појави више од двоје заражене деце, та ће група бити изолована“, истакао је Кићовић.

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

У школу „Краљ Милутин“ у Грачаници је уписано 87 ђака првака, а по речима начелнице школске управе у Косовској Митровици Јасмине Дедић, на читавом Косову и Метохији, 1.100 ђака.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић је подсетио да локална самоуправа активно ради на проширењу школских објеката како би, како је рекао, деца са Косова и метохије имала исте услове школовања као и деца у остталим деловима Србије.

А.Ћ.