Нове одлуке косовске Владе, без превода на српском језику

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Без превода на српски језик, косовска Влада је саопштила да укида своју одлуку од 28. јула и доноси нову, којом се, између осталог, укида забрана кретања у 13 општина, у периоду од 22:30 и 05:00. За сат времена, најновијом одлуку, продужава се рад угоститељских објеката.

Угоститељски објекти ће, без обзира на одлуку владе, радити у складу са проценом локалних самоуправа на чијој се територији налазе. Дозвољава се окупљање грађана у верским објектима, уз поштовање Приручника за заштиту ширења COVID-19, а дозвољава се и одржавање културних и спортских активности.

„Могу се организовати тренинзи и такмичења у појединим спортовима. У затвореним просторијама до 30 људи може да учествује на тренинзима, док до 50 људи може да учествује у организацији такмичења“, пише у синоћњој одлуци владе, која још увек није преведена на српски језик.

Када су у питању културне активности, могу да раде позоришта, галерије, музеји и сличне установе, али само уз коришћење 40% простора.

“Забрањена су јавна окупљања више од пет људи на јавним трговима и у парковима, као и приватна породична окупљања”, каже се у владином саопштењу, а такође се и забрањује рад пијаца на целом Косову.

А.М.