Деца Војводине, деци Косова и Метохије

Данас је помоћ ђацима основних школа у општини Грачаница стигла од вршњака из Јужнобачког округа. Ученицима у Доњој Брњици, Батусу, Добротину и Угљару, селима у општини Грачаница, поклоне су послали њихови вршњаци из јужнобачког округа. Школски прибор су деци уручили начелник јужнобачког округа Милан Новаковић и директори новосадских основних школа.

“Ово је све у циљу да нашој деци са севера развијемо свест, припадности целој држави, да децу изједначимо, да покажемо и ону политику коју наша држава спроводи, да се труди и ради како би свима пружили једнако одрастање. Деца су нам најважанија и она су наша будућност и наш залог. За све оно што ми сада учинимо за њих, то ће се нама вишеструко вратити”, рекао је начелник Јужнобачког округа Милан Новаковић.

 

У име деце, наставника и родитеља, на поклону и солидарности, захвалио се председник општине Грачаница Срђан Поповић.

“Ово је важно за нашу децу, важно је за нашу општину, а овај гест говори о томе да наша деца нису заборављена. Колико ми бринемо за нашу децу, у тој мери можемо да рачунамо на нашу будућност на Косову и Метохији“, казао је Поповић.

У протеклих седам година, деца из више од 50 школа Јужнобачког округа, прикупила су преко седам хиљада пакета школског прибора, које су послала вршњацима на Косову и Метохији.

А.Ћ.