У Доњој Брњици ће бити појачано присуство Косовске полиције и КФОР-а

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

После данашњег састанка мештана Доње Брњице, посланика Скупштине Косова Љубинка Караџића и члана председништва Српске листе срђана Поповића са представницима Косовске полиције и КФОР-а, договорено је појачано присуство Косовске полиције и КФОР-а у овом селу. Такође, командир станице полиције, којој припада Доња Брњица, који није желео пред камере и чије име новинарима није саопштено, обећао је да ће до краја следеће недеље бити познато ко су нападачи на српску децу.

Дан после оружаног напада на српску децу у Доњој Брњици код Приштине, мештани су разговарали са представницима Косовске полиције и КФОР-а, а на састанку су били и посланик у Скупштини Косова Љубинко Караџић и члан председништва Српске листе Срђан Поповић.

“Добили смо обећања да ће случај бити расветљен и мислим да је најбољи начин да се спрече будући инциденти, то да се починилац приведе правди“, рекао је Љубинко Караџић.

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Члан председништва Српске листе Срђан Поповић, још једном је осудио напад на децу у Доњој Брњици, додавши да се нада да ће Косовска полиција и КФОР испунити своја обећања о појачаном присуству. Поповић је такође рекао да је командир полиције обећао да ће случај бити расветљен током следеће недеље и да су на њему “ангажована три истражитеља”.

“Оно што је набитније и што је закључак састанка, јесте да би требало да буду појачане заједничке патроле Косовске полиције и КФОР-а. Док траје настава, те две патроле треба да буду испред школе, а такође ће бити појачане патроле између 17 и 21 сат. Ово што се синоћ десило је недопустиво, сви су забринути, а оно што је добро, јесте да је полиција веома заинтересована да што је могуће пре реши овај случај“, подвукао је Поповић, додавши да су са мештанима разговарали и о свим другим проблемима.

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Мештанин Доње Брњице Младен Ђошић, рекао је да сада постоји нада да ће случај бити разрешен, да ће починиоци бити приведени правди и да ће то вратити поверење мештана у Косовску полицију.

Напад на српску децу су осудили и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, Српска листа и Партија косовских Срба, док се представници централних институција нису оглашавали.

А.Ћ.