fbpx

Nove zgrade za socijalno ugrožene i mlade bračne parove

Темељ за нове стамбене јединице у Л.Селу (Фото Ким)
U Lapljem Selu je danas postavljen kamen temeljac za nove stambene zgrade za socijalno ugrožene porodice i mlade bračne parove.

U Lapljem Selu je danas postavljen kamen temeljac za nove stambene zgrade za socijalno ugrožene porodice i mlade bračne parove.

Tik do nedavno useljenih zgrada u Lapljem Selu postavlja se temelj za još dve stambene jedinice koje će imati osam stanova za mlade bračne parove i socijalno ugrožene porodice. Zbrinjavanje ove kategorije stanovništva je prioritet za opštinu, kaže njen predsednik Srđan Popović koji je danas izručio prve lopate betona.

“Da stabilizujemo naše porodice, da ih utemeljimo na ovim prostorima i da što je moguće više smanjimo broj socijalnih slučajeva i mladih bračnih parova koji nemaju svoj krov nad glavom”.

Predviđanja su da će za izgradnju ovih objekata biti potrošeno 90 hiljada evra, a radovi će, kako očekuju u opštini biti zabršeni za mesec i po dana, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Stambene zgrade se grade na opštinskim parcelama. “I prošle godine su zgrade napravljene na opštinskom zemljištu. Međutim, ono što je problem sa Opštinom Gračanica to je da ne posedujemo veliki broj parcela i velike teritorije sa opštinskim zemljištem. U Lapljem Selu ih ima i zato se ovde i ulaže, odnosno zato se ovde i zidaju ove stambene zgrade za socijalne slučajeve i mlade bračne parove”, kaže direktor opštinskog Odeljenja za katastar Nebojša Perić.

U prethodnom periodu je, kaže gradonačelnik Popović stambeno zbrinuto blizu sto porodica a to će, kako obećava i u narednoj godini biti prioritet.

Srednjoškolski centar će početi sa radom narednog polugodišta?

Iako je ranije bilo najavljeno da će Srednjoškolski centar biti otvoren 21. novembra, danas predsednik opštine kaže da će učenici u tom centru početi da pohađaju nastavu tek od narednog polugodišta.

“Poslednji put kada smo razgovarali sa investitorom, pre tri nedelje, on je rekao da će do 21. novembra biti sve gotovo. Opremanje ne, samo zgrada. Mi smo deo sredstava pribavili za opremanje Srednjoškolskog centra, deo imaju škole i nadamo se da će drugo polugođe u tom prostoru, ali to su samo planovi, ne mogu da garantujem da će to biti sto posto”, kaže Popović.

Izvor RTV Kim
%d bloggers like this: