Нове зграде за социјално угрожене и младе брачне парове

Темељ за нове стамбене јединице у Л.Селу (Фото Ким)

У Лапљем Селу је данас постављен камен темељац за нове стамбене зграде за социјално угрожене породице и младе брачне парове.

Тик до недавно усељених зграда у Лапљем Селу поставља се темељ за још две стамбене јединице које ће имати осам станова за младе брачне парове и социјално угрожене породице. Збрињавање ове категорије становништва је приоритет за општину, каже њен председник Срђан Поповић који је данас изручио прве лопате бетона.

“Да стабилизујемо наше породице, да их утемељимо на овим просторима и да што је могуће више смањимо број социјалних случајева и младих брачних парова који немају свој кров над главом”.

Предвиђања су да ће за изградњу ових објеката бити потрошено 90 хиљада евра, а радови ће, како очекују у општини бити забршени за месец и по дана, у зависности од временских услова.

Стамбене зграде се граде на општинским парцелама. “И прошле године су зграде направљене на општинском земљишту. Међутим, оно што је проблем са Општином Грачаница то је да не поседујемо велики број парцела и велике територије са општинским земљиштем. У Лапљем Селу их има и зато се овде и улаже, односно зато се овде и зидају ове стамбене зграде за социјалне случајеве и младе брачне парове”, каже директор општинског Одељења за катастар Небојша Перић.

У претходном периоду је, каже градоначелник Поповић стамбено збринуто близу сто породица а то ће, како обећава и у наредној години бити приоритет.

Средњошколски центар ће почети са радом наредног полугодишта?

Иако је раније било најављено да ће Средњошколски центар бити отворен 21. новембра, данас председник општине каже да ће ученици у том центру почети да похађају наставу тек од наредног полугодишта.

“Последњи пут када смо разговарали са инвеститором, пре три недеље, он је рекао да ће до 21. новембра бити све готово. Опремање не, само зграда. Ми смо део средстава прибавили за опремање Средњошколског центра, део имају школе и надамо се да ће друго полугође у том простору, али то су само планови, не могу да гарантујем да ће то бити сто посто”, каже Поповић.

Извор РТВ Ким