Општина Грачаница донирала амбуланти у Лапљем Селу апарат за снимање зуба

Апарат за ортопантомографију (снимање зуба), скраћено „ортопан“, добила је данас амбуланта у Лапљем Селу која функционише у оквиру Дома здравља Грачаница. Апарат је донирало Одељење за здравство Општине Грачаница, а поклон је уручио градоначелник Срђан Поповић.

Директорица Дома здравља у Грачаници Мирјана Димитријевић захвалила је општини Грачаница и одељењу за здравство на донацији.

„Нашим пацијентима од сада пружамо могућност да поред успешног дигиталног ортопана добију и 3Д снимак свих структура у усног шупљини. Предност отропана је и што се на њему виде и горња и доња вилица, корени зуба и синусне шупљине. Услуге ће бити доступне свим пацијентима без обзира на године“, рекла је др Димитријевић, а, осим стоматолозима, овај апарат је важан и за Клиничко болнички центар у Грачаници где функционише одељење максиофацијалне хирургије

„Осим врхунске дијагностике која ће бити доступна свим пацијентима и олакшан рад лекарима стоматолозима од великог значаја биће и нама као Клиничко болничком центру из области максиофацијалнехирургије. Задовољни смо зато што ћемо на још шири начин пружати услуге свом становништву. Вредна донација и одличан апарат из области стоматологије и максиофацијалнехирургије“, потврдио је проф др Братислав Лазић.

Уручујући донацију, председник општине Грачаница је истакао да мештани сада више неће морати да плаћају услуге снимања зуба.

„Ово је доказ наше посвећености и сталних улагања, не само у просвету већ и у здравствени систем који је једна од најбитнијих грана за останак и опстанак нашег народа“, рекао је Поповић.

Савремени ортопан апарат који је донирала општина Грачаница финкционисаће у рендген центру који је се налази при амуланти у Лапљем Селу и Хитној служби, саопштено је из Информативне службе општине Грачаница.

А.М.