fbpx

Glavni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević: Beogradski mediji nam ugrožavaju bezbednost

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Glavni urednik Radio Goraždevca kod Peći Darko Dimitrijević poslao je pismo Udruženju novinara Srbije u kojem se navodi

Glavni urednik Radio Goraždevca kod Peći Darko Dimitrijević poslao je pismo Udruženju novinara Srbije u kojem se navodi da je pisanjem pojedinih beogradskih medija ugrožena bezbednost Srba, sveštenstva, novinara i medijskih radnika na KiM. Pismo prenosimo u celosti.

Poštovane kolege,

kao neko ko živi i radi u Metohiji, zanima me da li ćete reagovati na pisanje medija o ovim „patriotama na baterije“, čije su objave na društvenim mrežama preneli neki beogradski listovi?

Zbog takvih tekstova trpimo mi, ne samo medijski radnici, nego čitav naš narod koji živi na KiM i sveštenstvo SPC.

Gde je u svemu ovome etički kodeks, osuđujete li pisanje V. Novosti, koje ovakvim tekstovima direktno ugrožavaju naše živote i bezbednost?

Da li smatrate da udruženja treba javno da reaguju, ili smo i mi osuđeni na to da reagujemo na vaše nereagovanje putem Fejsbuka a u nadi da podstaknemo vašu reakciju?

U ime nas iz Radio Goraždevca, koji su članovi UNS-a,

https://www.novosti.rs/vesti/reportaze/926104/ekskluzivni-snimak-srpski-svestenik-skinuo-albansku-zastavu-koja-kosarama-stoji-1999-godine-video

https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/926449/albanska-osveta-zbog-skidanja-zastave-teroristi-dosli-kosare-ono-sto-uradili-uvreda-sve-srpske-zrtve-video?fbclid=IwAR0KjOu7VposmOnp32wXjeO7nQFaKgaeuF9rVumk4kXYayVS8kAhtt1UuJE

Darko Dimitrijević
gl.i odg. urednik

 

%d bloggers like this: