Главни уредник Радио Гораждевца Дарко Димитријевић: Београдски медији нам угрожавају безбедност

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Главни уредник Радио Гораждевца код Пећи Дарко Димитријевић послао је писмо Удружењу новинара Србије у којем се наводи да је писањем појединих београдских медија угрожена безбедност Срба, свештенства, новинара и медијских радника на КиМ. Писмо преносимо у целости.

Поштоване колеге,

као неко ко живи и ради у Метохији, занима ме да ли ћете реаговати на писање медија о овим „патриотама на батерије“, чије су објаве на друштвеним мрежама пренели неки београдски листови?

Због таквих текстова трпимо ми, не само медијски радници, него читав наш народ који живи на КиМ и свештенство СПЦ.

Где је у свему овоме етички кодекс, осуђујете ли писање В. Новости, које оваквим текстовима директно угрожавају наше животе и безбедност?

Да ли сматрате да удружења треба јавно да реагују, или смо и ми осуђени на то да реагујемо на ваше нереаговање путем Фејсбука а у нади да подстакнемо вашу реакцију?

У име нас из Радио Гораждевца, који су чланови УНС-а,

https://www.novosti.rs/vesti/reportaze/926104/ekskluzivni-snimak-srpski-svestenik-skinuo-albansku-zastavu-koja-kosarama-stoji-1999-godine-video

https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/926449/albanska-osveta-zbog-skidanja-zastave-teroristi-dosli-kosare-ono-sto-uradili-uvreda-sve-srpske-zrtve-video?fbclid=IwAR0KjOu7VposmOnp32wXjeO7nQFaKgaeuF9rVumk4kXYayVS8kAhtt1UuJE

Дарко Димитријевић
гл.и одг. уредник