Одложени избори за градоначелника у Северној Митровици и Подујеву

Северна Митровица, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

<font size="2"><em>Северна Митровица, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн</em></font><hr />

Одложени су избори за градоначелника у општинама Северна Митровица и Подујево, саопштено је из кабинета косовског председника,

Одложени су избори за градоначелника у општинама Северна Митровица и Подујево, саопштено је из кабинета косовског председника, после састанка са председницом Изборне комисије.

Косовски председник хашим Тачи и председница Изборне комисије Ваљдете Дака су разговарали данас у Приштини. После састанка, из Тачијевог кабинета је саопштено да се избори за градоначелнике у општинама Северна Митровица и Подујево, одлажу.

„На основу члана 6. Закона бр. 03 / Л-094 о председнику Републике Косово, члана 4. Закона бр. 03 / Л-072 о локалним изборима у Републици Косово, а узимајући у обзир захтев Централне изборне комисије, председник Републике Косово одложио је одржавање ванредних избора за градоначелника у општини Подујево и у општини Северна Митровица, како би се спречило ширење пандемије COVID-19“, наведено је у саопштењу.

Подсећамо, бивши градоначелник Подујева Агим Велиу је поднео оставку после избора на место министра унутрашњих послова, док је Горану ракићу престао мандат градоначелника Северне Митровице после избора на место потпредседника Владе Косова и министра локалне самоуправе.

А.Ћ.