Још једна награда порталу Грачаница Онлајн, за репортажу “Преживљавање”

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

За извештавање у циљу искоренивања сиромаштва, награду у категорији кратке тв форме, освојила је уредница портала ГрачаницаОнлајн и дописница ТВ Прве и ТВ Б92, Анђелка Ћуп. Награђена репортажа “Преживљавање”, о животу у Ромском насељу у јужном делу Митровице за време епидемије корона вируса, настала је уз подршку портала Коссев, ИОМ-а и Британске амбасаде.

Награде су такође освојили, у категорији најбоља видео прича Нора Џози и Едон Грбани, у категорији документарног филма Ваљдета Османи, за најбољу писану причу награду је добио Реџеп Маљоку, а за најбољу фотографију је награђен Ваљдрин Фетаху.

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Већ 15 година, ову награду подржавају УН агенције: УНМИК, УНИЦЕФ, УНДП, ИОМ, УНФПА, УНХЦР и UN Women, а награду додељује удружење новинара Косова.

Репортажу “Преживљавање” је урадила екипа: сценарио и режија Анђелка Ћуп, сниматељ Никола Милосављевић и монтажер Владислав Ћуп. Пре три године, на истом конкурсу, портал Грачаница Онлајн је награђен за најбољи серијал документарних филмова “Живот на мањински начин”.

А.М.