Још 20 особа инфицирано корона вирусом у српским срединама на Косову

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Још 20 особа је позитивно на корона вирус од 82 тестирана узорка у српским срединама на КиМ, од последњег пресека, а чекају се резултати за још један узорак, саопштио је Кризни штаб Косовске Митровице. Док Кризни штаб из Косовске Митровице саопштава да је у Грачаници регистровано још двоје људи, заражених корона вирусом, из Кризног штаба општине Грачаница саопштавају да је у овој општини још троје новооболелих.

Седам новооболелих је регистровано у Митровици, четворо из Звечана, троје новозаражених је из Зубиног Потока, по двоје је регистровано у Косовској Каменици и Грачаници, као и по једно новооболело лице у Лепосавићу и Гњилану. Од шест излечених особа, троје људи је из Звечана, а по једна особа из Штрпца, Грачанице и Косовске Каменице.

У српским срединама на Косову је тренутно 82 активна случаја заразе, од почетка епидемије је тестиран 5.691 узорак, регистровано је 1.092 оболелих, од којих је 38 особа преминуло.

На територији општине Грачаница регистрована су три нова случаја инфицираних корона вирусом, што је шести случај у послењих недељу дана, саопштио је општински Кризни штаб, позвавши на опрез и на строго поштовање прописаних мера.

Из Кризног штаба општине Грачаница обавештавају јавност да са три нова случаја, укупан број позитивних на корона вирус на територији општине Грачаница износи 85.

На одељењу Инфективне клинике Клиничког центра Приштина у Лапљем Селу повећава се и број хоспитализованих пацијената у односу на претходну недељу, па је сада укупно троје људи збринуто у овој здравственој институцији.

Из Кризног штаба општине Грачаница позивају мештане на појачан степен одговорности и дисциплинованог понашања у наредним недељама, што се пре свега односи на ношење заштитних маски, одржавање дистанце и правовремено јављање у најближу ковид амбуланту са појавом првих симптома.

„Молимо све мештане да најозбиљније схвате тренутну епидемиолошку ситуацију и да се строго придржавају свих прописаних мера како би сачували своје здравље и здравље својих најближих. Мере предострожности су неопходне како би се спречило потенцијално ширење Ковида-19, посебно у смислу друштвених активности, прослава и великих окупљања које потенцијално могу бити највећа опасност од преношења вируса“, саопштено је из Кризног штаба.

А.М.