Петковић и Брату о ситуацији на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састао се данас са шефом Мисије ОЕБС на Косову и Метохији Јаном Братуом и како је саопштено из Канцеларије за КиМ, „саговорници су размотрили политичко-безбедносну ситуацију на Косову и Метохији, посебно се осврнувши на проблеме српског народа у нашој јужној покрајини“.

„На састанку је било речи о серији инцидената у српским срединама у протеклих месец дана, а Петковић је истакао да међународне организације и институције на терену имају важан задатак да створе друштвену атмосферу у којој напади на Србе и друге неалбанце неће бити толерисани. Петковић је оценио да ОЕБС на Косову и Метохији има значајну улогу у успостављању владавине закона и безбедног окружења за све грађане и изразио очекивање да ће наставити да делује у складу са тиме“, каже се у саопштењу канцеларије за КиМ које је потписао директор Петар Петковић.

У саопштењу се такође наводи да је директор Канцеларије за Косово и Метохију информисао Братуа и о току дијалога Београда и Приштине, констатујући да је неиспуњавање обавезе формирања Заједнице српских општина, велика препрека и изазов у процесу нормализације односа.