Реновира се школа у Лапљем Селу, Поповић обишао радове

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас радове на реновирању и адаптацији основне школе „Миладин Митић“ у Лапљем Селу. Прва од три фазе је завршена а директор школе каже да је ово најквалитетније улагање у последњих скоро шест година, саоштено је из општинске информативне службе.

„Други спрат школе готово је у потпуности реновиран у првој фази пројекта који финансира општина Грачаница преко свог одељења образовања. Мења се инвентар, уређују подови и расвета у школи, адаптирају тоалети, кречење објекта је завршено, а фискултурна сала биће преуређена у савремену библиотеку“, каже се у саопштењу и додаје да је председник општине Грачаница Срђан Поповић изјавио данас током посете, да је веома задовољан интензитетом радова и најавио наставак улагања у образовне институције како би се и деци и наставном особљу створили бољи услови рада и школовања.

„ Осим ове, све школе на територији општине Грачаница које до сада нису, биће реконструисане, све са циљем да наша деца не оскудевају ни у чему што је потребно за њихов правилан развој. Похвалио бих и директора школе „Миладин Митић“ који на један квалитетан начин води ову школу и који препознаје потребе ове образовне институције. Очекујем и да се заврши изградња Средњошколског центра што пре, иако је рок за завршетак померен за два месеца“, казао је Поповић.

Директор основне школе „Миладин Митић“ у Лапљем Селу Љубиша Караџић, како преноси општинска информативна служба, рекао је да је ово једно од највећих и најзначајнијих реновирања у последњих пет и по година.

„Желим да се захвалим општини Грачаница и одељењу образовања што су препознали наше потребе, инвеститору који ради на једном високом нивоу и одељењу урбанизма које све то прати. Ова школа заслужује да буде уређена, јер и наши ученици сваке године бележе значајне резултате. Када се заврши друга и трећа фаза, биће ово једна од најуређенијих школа на територији општине Грачаница. У другој фази биће реновиран анекс школе, а у трећој канцеларијске просторије и комплетан први спрат заједно са мокрим чвором“ рекао је Караџић, пише у саопштењу.

Заједно са председником Поповићем радове на реновирању школе данас су обишле и директорице општинских одељења образовања и урбанизма Бранкица Нићић и Мирјана Станојевић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и директор основне школе у Лапљем Селу Љубиша Караџић посадили су након обиласка радова украсно дрвеће у дворишту ове школе. Саднице ће наредних дана бити подељене свим образовним институцијама на територији општине Грачаница.