Ракић са Аботом о политичкој и безбедносној ситуацији на Косову

Потпредседник косовске владе и министар локалне самоуправе Горан Ракић, разговарао је са амбасадором Уједињеног Краљевства Николасом Аботом о политичкој и безбеносној ситуацији на Косову, као и о економском опоравку, проблемима и приоритетима локалних самоуправа, саопштено је из Информативне службе Министарства локалне самоуправе.

“Ракић је најпре изразио забринутост за учестале нападе на српско становништво и имовину и затражио реакцију свих релевантних институција, како у осуди, тако и у проналажењу починилаца. Говорећи о споразуму из Вашингтона саговорници су истакли да је наставак договореног приоритет”, каже се у саопштењу и додаје да је министар упознао амбасадора са предузетим активностима министарства на чијем је челу и са пројектима за општине, у периоду од њиховог последњег састанка.

Саговорници су разговарали и о предстојећим изборима за градоначелника у Северној Митровици и Подујеву, сложивши се да се морају одржати, како је речено, уз строго поштовање свих препоручених мера за спречавање ширења пандемије и у демократској атмосфери.

А.М.