fbpx

Patrijarh Irinej i vladika Joanikije dobrog zdravstvenog stanja

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Патријарх српски Иринеј у манастиру Грачаница

Патријарх српски Иринеј у манастиру Грачаница, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Patrijarh Irimej je pozitivan na korona virus, ali je bez simptoma, saopšteno je na sajtu srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh Irinej je pozitivan na korona virus, ali je bez simptoma, saopšteno je na sajtu srpske pravoslavne crkve.

„U sklopu redovne procedure testiranja, a nakon epidemiološke procene, učinjeno je PCR testiranje na SARS CoV2 kojim je potvrđeno da je Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej pozitivan, bez simptoma i odličnog opšteg stanja. Njegova Svetost je hospitalizovan u COVID bolnici u Beogradu“, saopšteno je iz SPC.

Saopštenjem se oglasila i Eparhija budimljansko-nikšićka, a u vezi zdravstvenog stanja administratora Mitropolije crnogorsko-primorske, Joanikija.

„Sa namjerom da blagovremeno informišemo vjerni narod i javnost, ističemo da su jutros, 4. novembra 2020. godine, izvršeni detaljni ljekarski pregledi, te da se sa sigurnošću može reći da je Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikije urednog zdravstvenog stanja.

Radiografija pluća ne pokazuje promjene, dok je nakon CT pregleda (skener) ustanovljeno da Vladika ima minimalan fokus zapaljenja na desnom plućnom krilu. Sprovedeno je PCR testiranje, čiji rezultat očekujemo i o čemu ćemo zasebno izvijestiti. Nakon sprovedenih dijagnostičkih procedura, pregledan je konzilijarno od strane ljekara Opšte bolnice Berane i ordinirana je odgovarajuća terapija.

Episkop Joanikije je dobrog opšteg stanja i vitalnih parametara (tjelesna temperatura, saturacija i krvni pritisak su u fiziološkim granicama) i nije indikovan prijem na bolničko liječenje, već je upućen na kućno praćenje uz nadzor ljekara.

O daljem zdravstvenom stanju Vladike javnost će biti blagovremeno obavještavana isključivo preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke“, kaže se u saopštenju Informativne služba Eparhije budimljansko-nikšićke.

%d bloggers like this: