fbpx

Tači i Veselji odlaze u Hag, Osmani v.d. predsednica

Хашим Тачи, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Хашим Тачи 1

Potvrđena je optužnica protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija i obojica su dobrovoljno otišli u kancelariju Euleksa u prištini,

Potvrđena je optužnica protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija i obojica su dobrovoljno otišli u kancelariju Euleksa u prištini, odakle će biti prebačeni u Hag.

Hašim Tači je prethodno podneo ostavku na mesto predsednka Kosova.

„Ne želim da se pred sudom pojavim kao predsednik i ostavkom želim da zaštitim integritet zemlje. Kako bih zaštito integritet Kosova, poštujući partnerstvo sa međunarodnom zajednicom, danas podnosim ostavku na mesto predsednika. Veoma sam ponosan na ovu odgovornost koju sam imao. U datim okolnostima pozivam političke snage da budu ujedinjene i marljive, da ne produbljuju institucionalnu krizu koja nas može koštati. Zemlja nema vremena za gubljenje, očuvajmo mir“, rekao je između ostalog Hašim tači na današnjoj konferenciji za medije, pre nego što je otišao u sedište Euleksa.

Kako saznajemo, predsednica Skupštine Vjosa Osmani, već je primila dužnost od, kako je saopšteno iz skupštinske Informativne službe, Tačijevih saradnika. Osmani, na osnovu Ustava Kosova može šest meseci da bude na dužnosti vršioca dužnosti predsednika.

A.Ć.
%d bloggers like this: