fbpx

U slučaju protiv Arsića saslušan poslednji svedok tužioca

Фото: РТС/PrtSc

Фото: РТС/PrtSc


Saslušanjem svedoka tužilaštva, pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nastavljen je glavni pretres u predmetu Nenada Arsića

Saslušanjem svedoka tužilaštva, pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nastavljen je glavni pretres u predmetu Nenada Arsića iz Čaglavice, optuženog da je izvršio krivično delo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

„Krivično veće kojim je predsedavala sudija Aljbina Šabani Rama završilo je danas saslušanje poslednjeg svedoka kog je predložila specijalna tužiteljka Drita Hajdari. Policajac odeljenja za ratne zločine govorio je pred sudom o načinu na koji je vršen postupak prepoznavanja optuženog od strane oštećenih. Veće je odobrilo ponovljeni predlog odbrane da se na posleratne okolnosti koje imaju veze sa kasnim prijavljivanjem optuženog od strane Jakupa i Skendera Šalje, kao svedok sasluša poznata kosovska novinarka Anđelka Ćup”, kazao je za RTV Kim advokat Dejan A. Vasić, branilac Nenada Arsića.

Arsić se inače tereti da je tokom rata nečovečno postupao prema Jakupi i Skenderu Šalji u prištinskom naselju Emšir, tako što ih je, navodno, tukao, maltertirao i silom terao da piju rakiju i pevaju srpske pesme.

RTV KIM
%d bloggers like this: