Харадинај у посети Демократској партији Косова

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Рамуш Харадинај

Рамуш Харадинај је данас посетио седиште Демократске партије Косова, ненајављено, како је на свом фејсбук профилу написао портпарол ПДК Авни Битићи.

“Захваљујемо му се на таквом гесту, а истовремено потврђујемо да се приликом посете није разговарало ни о једној актуелној политичкој теми. Потврда оптужнице против бившег председника Веселјија и бившег председника Тачија представља озбиљну ситуацију за Косово и нашу партију. Нама је, као друштву, данас најпотребнија солидарност и сарадња да бисмо превазишли овај тежак тренутак за земљу“, написао је Битићи, док је Харадинај такође медијима потврдио да нису разговарали о месту председника Косова, нити о евентуалним новим изборима.

“Циљ посете је био да изразим подршку у овим новим околностима које се дешавају, а у вези са оптужницама. Данас је дан првог појављивања лидера ОВК пред судом. Ми смо политички конкуренција и увек смо имали несугласице, али ја сам био у ОВК. Рамуш Харадинај је био део ОВК, то сам данас сам и бићу цео живот са свима који су били војници”, рекао је између осталог Харадинај.

А.Ћ.