Вјоса Османи и Авдулах Хоти разговарали о ситуацији на Косову

Председница Скупштине Косова и в.д. председника Вјоса Османи, састала се са косовским премијером Авдулахом Хотијем, после чега се Хоти обратио новинарима, док је Османијева послала саопштење за јавност.

Састанак је одржан као наставак међуинституционалне координације и сарадње, наводи се у саопштењу из косовског председништва.

“Премијер Хоти је упознао в.д председницу Османи о предузетим корацима у управљању пандемијом, дијалогу са Србијом, аспектима спољне политике, као и о питањима безбедности.

С друге стране, в.д. председница Османи је истакла потребу институционалне координације у суочавању са пандемијом COVID-19, како би се смањиле последице на људе изазване овом пандемијом”, пипе између осталог у саопштењу.

Хоти је, обраћајући се новинарима, истакао да се на састанку разговарало о управљању пандемијом и да су се договорили да се константно консултују све институције у вези најновијих политичких и економских дешавања на Косову.

“Политичке снаге морају да се удруже да би пронашле решење, да би дале поруку жеље  косовских институција да помогну грађанима Косова у вези са пандемијом, али и са економском ситуацијом која је резултат пандемије“, рекао је Хоти, додајући да је састанак посебно требало да пружи поруку зрелости косовских институција и да су у сталној комуникацији  са међународним партнерима.

А.М.