У општини Грачаница још 11 новоозаражених корона вирусом

Још 11 особа је заражено корона вирусом од последњег пресека, а на Инфективној клиници у лапљем селу се тренутно налази 14 пацијената, саопштено је из Кризног штаба општине Грачаница.

Из Кризног штаба општине Грачаница обавештавају јавност да са 11 нових случаја, укупан број позитивних на корона вирус на територији општине Грачаница износи 120.

На одељењу Инфективне клинике Клиничког центра Приштина у Лапљем Селу се повећава и број хоспитализованих пацијената па је сада укупно 14 пацијената здравствено збринуто у овој здравственој институцији. Такође се и у Ковид амбулантама свакодневно повећава број прегледа.

Кризни штаб Општине Грачаница у свакодневном је контакту са пословним и привредним субјектима, грађанима и институцијама где редовно прати спровођење препоручених мера, док инспектори општине Грачаница те мере редовно контролишу на терену.

„Чињеница је да имамо последњих дана раст броја инфицираних, али заједно са здравственим институцијама, ситуацију држимо под контролом. Ситуација у здравственим институцијама, инфективном одељењу и свим ковид амбулантама је задовољавајућа, болничких кревета има довољно као и здравственог особља. Позивамо мештане општине да се стриктно придржавају препоручених мера, избегавају све друштвене активности и већа окупљања и своја кретања сведу на минимум, како бисмо успешно изашли из ове епидемије. Одговорност је на свима и у том смислу нема изузетака“, саопштава општински Кризни штаб.

Из Кризног штаба општине Грачаница позивају мештане општине Грачаница на правовремено јављање у најближу ковид амбуланту са појавом првих симптома.