Bilobord sa amblemom UČK na prilazu Gračanici

Фото А. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


Na prilazu Gračanici iz pravca Gnjilana, kod skretanja za selo Kišnicu, jutros je osvanio bilbord sa amblemom „UČK“ (OVK).

Na prilazu Gračanici iz pravca Gnjilana, kod skretanja za selo Kišnicu, jutros je osvanio bilbord sa amblemom „UČK“ (OVK). Bilbord je pored stadiona, na manje od 100 metara od naseljenog mesta Gračanica, na teritoriji opštine Gračanica. Tim povodom se oglasio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

„Postavljanje bilborda sa amblemom UČK na prilazu Gračanici je najotvorenija pretnja bezbednosti Srba u centralnom delu Kosova i Metohije i provokacija koja ukazuje na to da su Albanci u našoj južnoj pokrajini još uvek daleko od pravljenja iskrenog otklona od zločina počinjenih u njihovo ime“, poručio je u saopštenju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, podsećajući da se neki od komandanata takozvane OVK nalaze preds usdom zbog zločina nad Srbima i drugim nealbancima, ali i nad svojim sunarodnicima.

„Bilbordi sa amblemom UČK su dakle otvoreni poziv na nasilje i delo ljudi koji se ponose zločinima, i zato očekujem da predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji hitno reaguju i preduzmu korake kako bi ova pretnja bila otklonjena, a srpski narod da u ovom osetljivom trenutku ne naseda na provokacije. Svesni smo težine i delikatnosti situacije i zato ćemo nastaviti da u interesu bezbednosti našeg naroda, krajnje uzdržano reagujemo na krivične postupke koji se vode protiv komandanata UČK, međutim ovo je situacija koja poziva na uzbunu i oprez, jer verbalne pretnje na Kosovu i Metohiji, kako nas je iskustvo naučilo, veoma lako prerastaju u ozbiljnije bezbednosne pretnje“, zaključuje Petković u saopštenju.

A.Ć.