Нападнут Зоран Трајковић у Кишници

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Вечерас је у селу Кишница, надомак Грачанице, испред своје куће, нападнут двадесетдеветогодишњи Зоран Трајковић. Зоран, који ту живи са породицом и једногодишњом бебом, је око 17:30 часова, враћајући се са посла нападнут од стране групе младића албанске националности. У овом инциденту је прошао неповређен захваљујући сналажљивости, али је зато јако узнемирен, као и цела његова породица.

“Неколико момака, око седморица, осморица њих, дошло је из централног дела села Кишница, са повицима УЋК, почели су да ме гађају флашама и каменицама, срећом нису ме погодили. Флаше су и даље овде испред куће на путу, генерално прошао сам добро, али ситуација као ситуација не мирише на добро”, казао нам је Зоран Трајковић.

Зоран Трајковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Он је такође додао да су провокације у селу Кишница постале ритуал данашње свакодневнице, нарочито од када је пре више од годину дана, надомак српских кућа у овом селу, изграђен дечији парк у коме млади Албанци остају до касно у ноћ

“Ми смо тражили од надлежних институција да се тај парк помери, склони, јер је без нашег знања тај парк и саграђен. Планирано је да буде мултиетнички парк, међутим, заправо није. У овом делу Кишнице ја једини имам дете и то једногодишњу бебу и из тог парка нас стално провоцирају. Мислим да план и није био да буде мултиетнички парк, него је то намењено деци албанске националности. Искрено немам ништа против, нити Албанаца, а нарочито ми не сметају деца, међутим, у касним сатима ту се деца и не скупљају, већ су то одрасли младићи, који понекад и попију алкохол, па у њима проради наводни патриотизам и крену да провоцирају Србе који су остали да живе у овом селу”, истакао је Зоран.

This slideshow requires JavaScript.

Трајковић напомиње да је јако забринут и уплашен, како за себе, тако и за своју породицу и да му сада не преостаје ништа друго, него да буде затворен у кући, како нам је и сам рекао “у четири зида”. Иначе улица у којој се напад догодио покривена је видео надзором, а полиција је убрзо стигла на место инцидента.

Кишница је мултиетничко село и у њој живи још око стотинак Срба.

Ана Марковић