Срђан Поповић обишао нападнутог Зорана Трајковића у Кишници; Петар Петковић осудио напад

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Након напада на Зорана Трајковића из Кишнице, њега и његову породицу обишао је градоначелник Грачанице Срђан Поповић. Поповић је након разговора са Зораном изјавио да је сама општина предузела конкретне мере, обавестивши припаднике Косовске полиције, Министарства за саобраћај, а како је додао сутра ће обавестити и амбасаде на Косову, односно међународну заједницу како би се обезбедио мир и стабилност на овом простору.

“Данас се господину Трајковићу десила једна ужасна ствар. Он живи у мултиетничком месту Кишница које се налази на територији општине Грачаница и доживео је да га његови мештани гађају флашама и каменицама, што нимало није било пријатно. Он је веома уплашен за своју породицу, за своје дете. Општина Грачаница је позвала све институције које се баве безбедношћу да што пре реше овај случај. Нажалост неки повезују суђење које се дешава у Хагу са животом људи који живе на Косову и Метохији, што је тотално погрешно. Та два процеса треба одвојити”, казао је Поповић.

Поповић је такође истакао да се провокација од стране младих Албанаца догодила и док је он био у посети породици Трајковић. Младићи су се поново окупили у претходно поменутом дечијем парку и узвикивали УЧК. Овој провокацији су присуствовале и бројне новинарске екипе, међу њима и наша.

This slideshow requires JavaScript.

Такође, Срђан Поповић додаје да је општина Грачаница од самог почетка упозоравала надлежне институције да је билборд који је постављен у Кишници са натписом који велича УЧК провокација и да може да изазове одређене последице, као што је и овај напад који се вечерас десио.

Канцеларија за Косово и Метохију осудила напад на Зорана Трајковића

Данашњи напад на Србина Зорана Трајковића у Кишници потврда је да билборди са амблемом УЧК у централном делу Косова и Метохије нису никакв уметнички перформанс или израз пијетета према некоме, већ огољени позив на насиље, саопштено је из канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

“Физички насртај групе Албанаца на Зорана флашама и каменицама догодио се недалеко од билборда којим се славе злочинства УЧК и очекујем да од стране међународних представника у нашој јужној покрајини буде схваћен као аларм за хитно реаговање. Упозоравам међународну заједницу да је атмосфера на КиМ прилично напета и запаљива и да је потребно предузети све неопходне превентивне мере како не би дошли до још драстичнијих излива насиља над српским и другим неалбанским становништвом”, речено је између осталог у саопштењу Канцеларије за КиМ које је потписао директор Петар Петковић.